Google pretraživačka mreža

Ostvarite Google bonus

Mi smo

Google AdWords partneri


u Češkoj, Slovačkoj,
Švedskoj, Finskoj, Rumunjskoj,
Litvi, Latviji i Estoniji

Pretraživačka mreža (Search Network):

je skupina web-lokacija povezanih s pretraživanjem na kojima se mogu prikazivati vaši oglasi. To obuhvaća Googleove pretraživačke web-lokacije i pretraživačke web-lokacije kojima ne upravlja Google (kao što je AOL) koje prikazuju oglase ciljane na pretraživačku mrežu u suradnji s Googleom, nazvane partneri na pretraživačkoj mreži.

 • Pretraživačka mreža obuhvaća Google pretraživanje, Shopping, Google karte, Google slike i Google grupe, kao i web-lokacije partnera na pretraživačkoj mreži kao što je AOL.
 • Oglasi se uparuju sa stranicama rezultata pretraživanja na temelju izraza ili fraza koje korisnik pretražuje. Na primjer, za pretraživanje na Googleu za "popravak kućnih vodovodnih cijevi" mogao bi se prikazati oglas koji koristi taj izraz kao ključnu riječ.
 • Pretraživačka mreža dio je Google mreže, što je naš naziv za sve web-stranice i aplikacije gdje se AdWords oglasi mogu prikazati

adwords2

Pretraživačka mreža:

koristi oglase koji se prikazuju na cijeloj mreži Google rezultata pretraživanja (na vrhu, na desnoj strani i na dnu) ovisno o odabranim ključnim riječima. Pretraživačka mreža uključuje: Google pretraživačku mrežu, Shopping, karte, slike i druge pretraživačke mreže koje surađuju sa Google-om. Prema Googlovom istraživanju iz 2014 godine, pretraživanje mreže koriste 97-98% hrvatskih korisnika interneta.

Prednosti Google pretraživačke mreže

 • Plaćanje po kliku, ne po pogledu
 • Savjeti certificiranih Google AdWords stručnjaka
 • Profesionalno biranje ključnih riječi i fraza
 • Mogućnost upravljanja budžetom reklamne kampanje
 • Mogućnost kontaktiranja ciljanih skupina
 • Redovito izvještavanje o učincima reklamnih kampanja

Kada bismo trebali upotrebljavati Google prikazivačku mrežu

Pri izgradnji nove kampanje, Google AdWords sustav nas traži da odaberemo vrstu kampanje. Odabir vrste kampanje je vrlo važan, jer između ostalog određuje gdje se oglasi mogu prikazivati. Vrlo je važno razmisliti o poslovnim ciljevima kada odlučujemo o tome koje mreže upotrebljavati.

Evo nekih preporuka kada upotrebljavati pretraživačku mrežu:

 • Ako imate ograničen proračun - kada su klijenti ograničeni malim proračunom predlažemo korištenje pretraživačke mreže. Vjerojatnije je da će ovaj format privući direktne konverzije. Jednom kada ste postali profesionalac na Google pretraživačkoj mreži poželjno je proširiti se i na Google prikazivačku mrežu gdje možete dodatno povećati pojavljivana svoje tvrtke.
 • Ako nudite "hitne" usluge - ako su vaši proizvodi ili isluge nešto što korisnici trebaju povremene i to baš u određeno vrijeme(vodoinstalater, električar, isl.). Za takve i slične djelatnosti oglas se mora pojaviti baš kada korisniku treba takva usluge.

Molimo Vas, kontaktirajte nas u vezi Google AdWords oglašavanja:

E-mail: office(at)adwords-kampanje.hr